Ajankohtaista

Muistio: Matkailun aamukahvit 28.5.2018

05.06.2018

MUISTIO

Tilaisuus: Matkailun aamukahvit
Aika: maanantai 28.5.2018 klo 9:00 – 10:30
Paikka: Ravintola Puhti, Muuntamontie 2, 80100 JOENSUU

Paikalla:       
Hanna Vienonen, Lieksan Vaskiviikko
Katja Vuorensyrjä, Metsähallitus
Tuija Tekin, Taito Pohjois-Karjala ry
Laura Sutinen, Taito Pohjois-Karjala ry
Kyösti Tuhkalainen, Metsähallitus
Mika Ahonen, GreenStar Hotels Oy
Lauri Jänis, Ilomantsin kunta
Mika Hyttinen, Lipertek Oy
Aira Lintunen, Riveria
Jukka-Pekka Pesonen, Break Sokos Hotel Koli
Katri Vuorjoki, Karelia Cottages
Tuija Rytkönen, Lomakeskus Huhmari
Laura Vilander, Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
Jaakko Löppönen, Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
Anna Jetsu, Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
Jonna Piipponen, Karelia Expert Matkailupalvelu Oy

Matkailun aamukahvit jatkuvat. Vuoden 2018 ensimmäisille matkailun aamukahveille kokoonnuttiin 28.5., alkuvuodesta järjestettyjen aluetilaisuuksien jälkeen. Aamukahvien aiheena olivat markkinointiasiat sekä matkailun ajankohtaiset kuulumiset.

Tilaisuus aloitettiin esittäytymiskierroksella ja lyhyellä tilannepäivityksellä / kuulumisten vaihdolla. Kierroksen jälkeen summattiin, että on tehty investointeja ja että maakunnan matkailussa on hyvä vire. 

Jaakko kertoi Karelia Expertin kuulumisista, muutos etenee. Karelia Expertin toimintaa 2018-2019 rahoittavat kaikki Pohjois-Karjalan kunnat sekä Heinävesi. Omistuspohjan varmistuessa yhtiön suurimpana omistajana on Joensuun kaupunki ja rahoituskauden 2020 valmistelutyö aloitetaan heinäkuun 2018 jälkeen. Tavoite, että seuraavat rahoituskauden varmistuvat joulukuussa 2018. Karelia Expertin organisaatio rakentuu seuraavasti: toimitusjohtaja, kehitysjohtaja (VisitKarelia Destination -hanke), projektikoordinaattori (VisitKarelia Destination -hanke), markkinointivastaava ja hallintosihteeri. Karelia Expertin uusi perustehtävä on maakunnallisen matkailukysynnän kasvattaminen jonka indikaattoreina mm. rajanylitykset, mökkimyynti, liikevaihdon kehitys ja se kuinka vahvana / merkittävänä matkailuelinkeino näyttäytyy. Keskusteltiin siitä, että toimialan kehittämisen kannalta tärkeää olisi saada tietoa yritysten liikevaihdon kehityksestä. Karelia Expert voisi jatkossa pyytää raportoimaan liikevaihdon kehityksestä neljännesvuosittain.

Matkailutilastot tuottaa jatkossa Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy. Tilasto ilmestyy kerran kuukaudessa ja se lisätään kareliaexpert.fi -sivustolle: http://www.kareliaexpert.fi/hankkeet-ja-tilastot/matkailun-tilastotietoa/. Tilastotietoja ei ole saatavilla pienemmiltä paikkakunnilta, joissa majoituskohteet ovat tunnistettavissa.

Uutiskirjeisiin / tietosuoja-asetukseen (GDPR) liittyen, Karelia Expert päivittää omat osoiterekisterinsä. Karelia Expert on 25.5. lähettänyt viestin kaikille uutiskirjeen vastaanottajille (yhteistyökumppanit ja asiakkaat) viestin, jossa uutiskirje pyydetään tilaamaan uudestaan, mikäli haluaa jatkossa vastaanottaa uutiskirjeitä. Vanhat osoitteistot poistetaan. Yhteistyökumppaneille tarkoitetun uutiskirjeen voi tilata tästä: www.visitkarelia.fi/uutiskirje. Kirjeemme sisältävät tietoa maakunnan matkailuun liittyvistä ajankohtaisista asioista, tapahtumista ja koulutuksista, ja niitä lähetetään pääsääntöisesti 1-3 kertaa kuukaudessa.


KOTIMAAN MARKKINOINTI

Karelia Expert on koonnut maakunnallisen viikko-ohjelman viikoille 26-31. Viikko-ohjelma tehdään suomeksi ja englanniksi, suomenkielinen on julkaistu toukokuussa ja englanninkielinen on parhaillaan työn alla, se julkaistiin 4.6.2018. Viikko-ohjelmaan on haettu ja saatu paljon yksittäisille matkailijoille soveltuvia opastettuja takuulähtötuotteita ympäri maakuntaa. Viikko-ohjelmaa markkinoidaan mm. VisitKarelian markkinointikanavissa (nosto etusivulle), toimitetaan mökkiasiakkaillemme sekä jaetaan sähköisesti matkailutoimijoillemme. Viikko-ohjelma pyritään saamaan mahdollisimman kattavasti jakoon, niin että se tavoittaa sekä matkailijat, että paikalliset. Viikko-ohjelmaa voi tulostaa netistä, alla linkit suomenkielisiin viikko-ohjelmiin:

VIIKKO 26 (25.6.-1.7.)
https://www.visitkarelia.fi/fi/Artikkelit-2018/Pohjois-Karjala/Kesan-2018-viikko-ohjelmat/viikko-26

VIIKKO 27 (2.-8.7.)
https://www.visitkarelia.fi/fi/Artikkelit-2018/Pohjois-Karjala/Kesan-2018-viikko-ohjelmat/viikko-27

VIIKKO 28 (9.-15.7.)
https://www.visitkarelia.fi/fi/Artikkelit-2018/Pohjois-Karjala/Kesan-2018-viikko-ohjelmat/viikko-28

VIIKKO 29 (16.-22.7.)
https://www.visitkarelia.fi/fi/Artikkelit-2018/Pohjois-Karjala/Kesan-2018-viikko-ohjelmat/viikko-29

VIIKKO 30 (23.-29.7.)
https://www.visitkarelia.fi/fi/Artikkelit-2018/Pohjois-Karjala/Kesan-2018-viikko-ohjelmat/viikko-30

VIIKKO 31 (30.7.-5.8.)
https://www.visitkarelia.fi/fi/Artikkelit-2018/Pohjois-Karjala/Kesan-2018-viikko-ohjelmat/viikko-31

Viikko-ohjelma -sivuille lisätään myös ostopainikkeet, mikäli tuote / palvelu on online-varattavissa. Viikko-ohjelma on saanut lämpimän vastaanoton ja sille toivotaan jatkoa, esim. että talvelle tehtäisiin omansa. Viikko-ohjelmasta on tehty lehdistötiedote 4.6.2018.

VisitKarelia.fi -logouudistus on työn alla.

Markkinoinnin yhteistyökumppanuushaku uudestaan syys-lokakuussa. Karelia Expert koordinoi syksyllä myös toimialalta suuntaviivoja, mille alueelle markkinointia / toimintaa kohdistetaan.

VisitKarelia.fi -nettisivuilla näkyminen on maksutonta. Sivuille pääsee artikkeleilla, artikkelin tulee sisältää esittelyteksti / tuotekuvaus ja kuva. Artikkeleja otetaan vastaan mielellään ja niitä voi lähettää osoitteeseen visitkarelia@visitkarelia.fi.  Visitkarelia.fi -sivustot ovat suomeksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi, mutta kieliversiot ovat sisällöllisesti suomenkielistä suppeammat ja saksankielinen sivu on vielä vanhalla sivupohjalla. Myös kieliversioihin voi lähettää artikkeleja, mutta huom. Karelia Expert ei käännätä tekstiä, eli sen on oltava jo suoraan kohdekielellä.

Sisältöjen saamiseksi ideoitiin syksylle artikkelikilpailu, palkintoja mm. Break Sokos Hotel Kolilta ja Lieksan Vaskiviikoilta. Karelia Expert koordinoi kilpailun ja palkinnot.

Maakunnan matkailumarkkinointia edistävissä julkaisuissa toivotaan käytettävän hashtagia #visitkarelia_finland, jolloin julkaisut linkittyvät myös Visitkarelia.fi -sivustolle.

Saatettiin tiedoksi kehittämismatriisi. Pohja on täydennettävänä rahoittajilla, kehitysyhtiöillä ja koulutusorganisaatioilla.

Matkailun aamukahvit on kerran kuukaudessa järjestettävä matkailutoimialan tilaisuus. Tilaisuuksissa työstämme yhdessä alueen matkailustrategiaan liittyviä asioita sekä vaihdamme ajankohtaiset kuulumiset. Kokoontumisten vetäjänä toimii Karelia Expertin toimitusjohtaja Jaakko Löppönen. Käsiteltäviä sisältöjä ovat Pohjois-Karjalan matkailun markkinointi, myynti ja kehittäminen. Edellisten aamukahvien muistiot löytyvät Karelia Expertin nettisivuilta www.kareliaexpert.fi.

Matkailun aamukahvit seuraavan kerran ke 20.6.2018 klo 09:00-11:00 teemalla myynti ja 28.8.2018 teemalla koulutus. Kesäkuun kokoukseen on toivottu Joensuun kaupungin tapahtumahankkeen esittäytymistä.

Kesäkuun kokouskutsun paikkatietoineen ja asialistoineen lähetämme mahdollisimman pian, elokuiseen kokoukseen palaamme lähempänä ajankohtaa. Merkkaathan päivät kalenteriisi jo nyt.

Aineisto:

VisitKarelian julkinen kuvapankki
https://www.dropbox.com/home/dropbox/photos/VisitKarelia%20photos

Kotimaan markkinointi 2018
https://kareliaexpert.sharepoint.com/:b:/g/EThau8a7N6NCle4OkiRDQjoBJQnpw6FhlwKJHqp0rR-VNQ?e=Ng6mGP

Hankesalkku
https://kareliaexpert.sharepoint.com/:x:/g/EVmqUgEfYtdOhPakcWfVlMgBcu3oyXC4GEq793wVPnPoew?e=T7gO25

 

Takaisin arkistoon